Gedaan met laden. U bevindt zich op: Design & Build zelf organiseren als woonmaatschappij Gunnen van een overheidsopdracht

Design & Build zelf organiseren als woonmaatschappij

Wilt u zelf een D&B-procedure opstarten? Dan kan dat. Als opdrachtgever bepaalt u de voorwaarden, rekening houdend met de regelgeving. Hieronder vindt u enkele modellen die u kunt gebruiken als basis voor uw bestek.

Modellen voor uw bestek

Deze modellen kunt u zelf aanpassen, volgens uw verwachtingen en behoeften bij het project.

Opgelet, dit type procedure mag u niet verwarren met de Design & Build-procedure waarbij Wonen in Vlaanderen een raamovereenkomst afsluit per provincie. Deze modellen zijn eerste versies van een modelbestek Design & Build – SHM.

Wonen in Vlaanderen hoort graag wat wij kunnen doen om deze documenten interessanter te maken voor u. Via uw feedback proberen wij tot de meest werkbare versie van het bestek te komen.

Financiering krijgen

Het is heel belangrijk om deze ‘andere’ manier van aanbesteden toch binnen het financieringsproces van Wonen in Vlaanderen te laten passen. Zo moet uw D&B-dossier ook alle stappen van de programmatie doorlopen om FS3-financiering te verkrijgen.

Uw D&B-bestek beschrijft best duidelijk de stappen (met termijnen) die een bouwdossier bij Wonen in Vlaanderen doorloopt om financiering te verkrijgen (voorontwerp MJP, basis-aanbesteding KTP en termijnen BeCo).

Vragen of opmerkingen? Contacteer ons via designandbuild@vlaanderen.be.