Gedaan met laden. U bevindt zich op: Editie maart van nieuwsbrief Interfederaal Instituut voor Statistiek Nieuwsberichten

Editie maart van nieuwsbrief Interfederaal Instituut voor Statistiek

Nieuwsbericht
3 april 2023

Eind maart publiceerde het Interfederaal Instituut voor de Statistiek (IIS) een nieuwe editie van haar nieuwsbrief. Binnen het IIS werken Statbel, de Nationale Bank van België, het Federaal Planbureau, het Brusselse BISA, het Waalse IWEPS en Statistiek Vlaanderen samen aan projecten om de kwaliteit van de openbare statistieken te verhogen in functie van hun informatiebehoeften en hun internationale verplichtingen. Deze halfjaarlijkse nieuwsbrief maakt deze werkzaamheden kenbaar en heeft oog voor methodologische topics en voor het statistieklandschap en -beleid.

In de 4de nieuwsbrief van maart 2023 zijn artikels opgenomen over de index van de digitale economie en samenleving (DESI), over de distributieve macro-economische statistieken en over de schattingen op basis van enquêtes van de armoedesituatie in kleine gebieden (provincies). De artikels in het kader van het statistiekbeleid betreffen de andere nationale autoriteiten (ONA’s) binnen het Europese systeem en de wijze waarop BISA de gebruikersbehoeften in kaart brengt.

De volledige nieuwsbrief vindt u op de website van het IIS(opent in nieuw venster).