Gedaan met laden. U bevindt zich op: Laatste kans om in te schrijven voor statistiekolympiade Nieuwsberichten

Laatste kans om in te schrijven voor statistiekolympiade

Nieuwsbericht
6 december 2022

De inschrijvingen voor de Europese Statistiekolympiade zijn bijna afgelopen. Klassen uit de 3de graad van het secundair onderwijs kunnen zich nog tot en met 19 december inschrijven.

Wil je samen met je klas je kennis, competenties en creatieve vaardigheden koppelen aan statistiek in een leuke setting? Dan is dit je kans, want bij de Statistiekolympiade zijn al deze factoren van belang. De Olympiade hangt trouwens niet vast aan een specifiek vak, dus of je nu leerkracht economie, wiskunde, Nederlands, Engels, of nog iets anders bent, iedereen is welkom om zich in te schrijven.

Heb je nog vragen? Is het de eerste keer dat je zou willen deelnemen? Hoe gaat het precies in zijn werk? Uit hoeveel leerlingen moet een groepje bestaan? Hoeveel rondes zijn er? Zijn er misschien voorbeeldvragen van vorige edities? Op al deze vragen (en meer) vind je een antwoord op https://statbel.fgov.be/nl/Olympiade(opent in nieuw venster).

Tot en met maandag 19 december 2022 kunnen leerkrachten hun leerlingen inschrijven. Alle proeven verlopen online of vanop afstand, tussen januari en maart 2023. Inschrijven kan via https://statbel.fgov.be/nl/Olympiade(opent in nieuw venster).

De statistiekolympiade 2022-2023 wordt mee georganiseerd door Statistiek Vlaanderen in samenwerking met het federale statistiekbureau Statbel en het Europese statistiekbureau Eurostat en wordt ondersteund door het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie, het Departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Vereniging voor Wiskundeleraars en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Statistiek.