Gedaan met laden. U bevindt zich op: SV-rapport over genderonderzoek bij werknemers Vlaamse overheid Nieuwsberichten

SV-rapport over genderonderzoek bij werknemers Vlaamse overheid

Nieuwsbericht
25 oktober 2022

Het nieuwe SV-rapport ‘Genderonderzoek naar werksituatie en salaris bij de Vlaamse overheid in 2021’ dat vandaag werd gepubliceerd, geeft de belangrijkste resultaten weer van het 2de ‘Genderonderzoek Vlaamse overheid’ (GOVO). Het GOVO-onderzoek is een initiatief van de dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid en wordt uitgevoerd in samenwerking met Statistiek Vlaanderen (SV).

Het doel van het GOVO-onderzoek is de gender(on)gelijkheid bij de werknemers van de Vlaamse overheid in kaart te brengen, in relatie tot andere belangrijke factoren zoals functieniveau, leeftijd, werktijden, anciënniteit en statuut.

Het SV-rapport behandelt stap voor stap de componenten van de werksituatie en het salaris van de werknemers van de Vlaamse overheid. Het rapport eindigt met een multivariate analyse van de relatie tussen het maandsalaris en de relevante verklarende factoren: gender, functieniveau, leeftijd, dienstanciënniteit, aantal werkdagen per jaar, type arbeidscontract, beleidsdomein en entiteit.

Bekijk het rapport hier(opent in nieuw venster).