Gedaan met laden. U bevindt zich op: Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor op komst in de centrumsteden Nieuwsberichten

Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor op komst in de centrumsteden

Nieuwsbericht
28 april 2023

Ben je tevreden over jouw stad? Kan je er veilig fietsen? Ondervind je soms hinder in je buurt? Ben je tevreden over de dienstverlening van het bestuur?

Vanaf woensdag 3 mei 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in de dertien centrumsteden, nadat ze eerder al gelanceerd was in de overige Vlaamse steden en gemeenten. In totaal worden maar liefst bijna 400.000 burgers uitgenodigd om deel te nemen. De bevraging peilt naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van inwoners over lokale beleidsthema’s.

De burgerbevraging zal goed zijn voor zo’n 120 nieuwe surveyindicatoren. Bij de lancering begin 2024 worden de nieuwe resultaten mee verwerkt in rapporten en syntheses op maat van elk lokaal bestuur. Op die manier zet het Agentschap Binnenlands Bestuur samen met lokale besturen in op sterker datagedreven besturen.

Wil je intussen al ontdekken wat de Gemeente-Stadsmonitor zoal te bieden heeft? Dan kan je terecht op de huidige website van de Gemeente-Stadsmonitor(opent in nieuw venster).