Programma

Naast de nieuwste ontwikkelingen en producten in dit vakgebied is er ook een heel divers programma opgemaakt met:

  1. Een voormiddagsessie rond ‘Groenblauw Vlaanderen’ georganiseerd door Vlario. In het programma is er o.a. aandacht voor de uitbreiding van het Klimaatportaal-Vlaanderen met adaptatietools, de Green Deal: Klimaatadaptatie, hoe het (hoofd) koel houden met waterprojecten: van ontharding tot bosuitbreiding, infiltratie/hergebruik van het hemelwater, co-creatief inrichten van de publieke ruimte via tuinstraten, groenblauw inrichten van openbaar domein – meervoudig gebruik van de ruimte, de 2e generatie onthardingen – originele praktijkvoorbeelden en praktische tips en inzicht in de verschillende subsidiemogelijkheden. Deze sessie gaat door van 9u45 tot 13u30. Meer info vind je via hier(opent in nieuw venster).
  2. Het seminarie ‘More Green Cities for Europe’. Dit focust op de positieve klimaateffecten van doordachte groene ruimtes in stedelijke gebieden. 4 sprekers brengen elk inzichten en ervaringen meebrengen vanuit verschillende invalshoeken van de groensector (een professor, boomkweker, een lokaal bestuur en een landschapsarchitect). Het aansluitend gesprek wordt in goede banen geleid door groenjournalist Paul Geerts. Tijdens het seminarie is er de kans om een exemplaar van het ‘Green Cities’-zakboek mee te nemen. Dit zakboek focust op 5 grote pijlers voor duurzame vergroening (Economie, Biodiversiteit, Sociale Cohesie, Welzijn en Klimaat) en reikt technische principes rond duurzame integratie van groen aan. Dit programma-onderdeel start om 9u. Meer info vind je via hier(opent in nieuw venster).​​​​​​
  3. Een sessie ‘Een goed bestek zorgt voor betere offertes’ door Ewoud Hacke. Deze sessie vindt plaats om 15u. Meer info vind je hier(opent in nieuw venster).
  4. Een event rond groendaken en -gevels. Onder het motto “Samen voor een kwalitatieve groene bouwschil” stellen de projectpartners de TETRA projecten ‘WonderWalls‘ (groene gevels) en ‘Green Roofs UP!‘ (groendaken) voor. Deze sessie gaat door van 10u tot 12u15. Meer info vind je hier(opent in nieuw venster).

Vlaams minister Somers opent Open Spaces officieel. Naast 230 exposanten met demo’s en innovaties op de beursvloer, kan u ook de tentoonstelling rond 20 jaar stadsvernieuwing ‘Stadsvernieuwing is mensenwerk’ van Architecture Workroom Brussels en het Agentschap Binnenlands Bestuur bezoeken.

Registratie

Open Spaces is gratis. Registreren is verplicht