Met de thematische sessies willen we lokale besturen informeren en inspireren over diverse thema’s met betrekking tot data, digitalisering en smart cities. Tijdens de sessies zetten we goede praktijkvoorbeelden in de kijker en reiken we handvaten aan waarmee lokale besturen zelf aan de slag kunnen.

De eerste sessie heeft als thema ‘citizen science voor lokale besturen’. Tijdens deze sessie zoomen we samen met Scivil, het Vlaamse Kenniscentrum voor Citizen Science, in op citizen science of burgerwetenschap en leggen uit wat het kan betekenen voor lokale besturen. Daarbij zetten we de handleiding ‘citizen science voor lokale besturen’ nog eens in de kijker. Ook zullen steden Mechelen en Roeselare hun ervaring met citizen science delen, aan de hand van een concreet voorbeeld.

Benieuwd wat citizen science is en wat het kan betekenen voor jouw lokaal bestuur? Of wil je weten hoe andere steden en gemeenten hiermee aan de slag gaan? Schrijf je dan zeker in voor de sessie van 29 november tussen 10u en 12u.

Programma
  • Inleiding - Team Stedenbeleid Agentschap Binnenlands Bestuur
  • Toelichting Citizen Science - Scivil, Vlaamse Kenniscentrum voor Citizen Science
  • Praktijkvoorbeelden uit stad Mechelen en stad Roeselare

Je kan niet meer inschrijven voor deze sessie.