Gedaan met laden. U bevindt zich op: Traject Ethisch Hacken 2023 Nieuwsberichten

Traject Ethisch Hacken 2023

Nieuwsbericht
20 juni 2023

Het is weer zover! In het kader van het project Cyberveilige Gemeenten(opent in nieuw venster) organiseert de VVSG opnieuw het traject Ethisch Hacken 2023(opent in nieuw venster), in samenwerking met Howest en het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB).

Tijdens het traject Ethisch Hacken lichten de studenten van Howest gedurende enkele dagen de IT-omgeving van steden en gemeenten kosteloos door als ethische hackers, om kwetsbaarheden te detecteren. Alle steden en gemeenten, die deelnemen, krijgen na afloop een rapport met daarin de gebundelde bevindingen en aanbevelingen. Dit gebeurt op een behapbare manier zodat jouw gemeente of stad er zelf mee aan de slag kan. Naast het gepersonaliseerde auditrapport, maakt de VVSG een globaal analyserapport op.

In totaal lieten al 137 lokale besturen hun IT-omgeving doorlichten door ethische hackers. Steden en gemeenten, die interesse hebben in deelname aan het traject, kunnen zich inschrijven(opent in nieuw venster) tot 26 juni 2023. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Heb je vragen over het traject ethisch hacken? Aarzel niet om VVSG te contacteren via cyberveiligheid@vvsg.be(opent in uw e-mail applicatie).

Meer informatie

Wil je meer weten over ethisch hacken? Herbekijk dan zeker de webinar ‘In alle (cyber)veiligheid melden van en werken aan lokale IT-kwetsbaarheden’(opent in nieuw venster). Tijdens deze webinar gaf ethische hacker Inti De Ceukelaire een toelichting over de samenwerking tussen ethische hackers en lokale besturen.