Beperkende maatregelen door de coronacrisis

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er beperkende maatregelen van kracht. Zie: Verplaatsingen en reizen tijdens de coronacrisis.

Vakantieaanbod voor mensen met een laag inkomen

Via Iedereen Verdient Vakantie, het vroegere Steunpunt Vakantieparticipatie, krijgen ook kansarmen en mensen met een laag inkomen de kans om met vakantie of op daguitstap te gaan, dankzij sociale tarieven en kortingsprijzen van toeristische partners.

Toegankelijk toerisme

Toegankelijk Toerisme, het vroegere Infopunt Toegankelijk Reizen, is een dienst van Toerisme Vlaanderen die inspanningen stimuleert in de toeristische sector om ook mensen met een handicap of beperking een prettige vakantie te laten doorbrengen. Toegankelijk Toerisme geeft informatie over de toegankelijkheid van de accommodatie, vervoer, attracties en musea op de vakantiebestemming.

Erkenning en subisidiëring van Toerisme voor Allen-verblijven

De Vlaamse overheid erkent en subsidieert Toerisme voor Allen-verblijven, die zoveel mogelijk mensen de kans willen bieden om met vakantie te gaan, in het bijzonder kinderen en jongeren, personen met een handicap en kansarmen.