Verzending aanslagbiljetten 2020 gestart half juni

Algemene regel

De jaarlijkse verzending van de aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing (OV) is gestart. Elk jaar worden meer dan 2,8 miljoen aanslagbiljetten verzonden. Op kruissnelheid loopt dat op tot 400.000 per week. Het overgrote deel daarvan (ongeveer 92%) wordt in het jaar zelf verzonden, meestal in de periode van half mei tot eind oktober.

Aanslagjaar 2020

Voor aanslagjaar 2020 werd in het kader van de coronamaatregelen beslist om de verzending pas vanaf half juni op te starten. Voor bedrijven start de verzending in 2020 pas in september.

Nieuwe layout

De aanslagbiljetten voor onroerende voorheffing hebben dit jaar een nieuwe layout (PDF bestand opent in nieuw venster) gekregen.

Twijfelt u aan de echtheid van facturen die er anders uitzien dan u gewoon bent, dan doet u er goed aan het rekeningnummer of andere gegevens te controleren via een officiƫle bron. In dit geval op Wat is de correcte wijze om een belasting te betalen?

Enkele veel gestelde vragen

Wanneer ontvangt u uw aanslagbiljet onroerende voorheffing?

Er is geen vast verzendschema. Dat betekent dat u het aanslagbiljet wat vroeger of later in het jaar kan ontvangen. Op de pagina over het aanslagbiljet en de betaling van de onroerende voorheffing vindt u meer informatie over de verzending van aanslagbiljetten, hoe u kan nakijken of het aanslagbiljet al verzonden is en wat redenen kunnen zijn waarom u het aanslagbiljet van een vorig jaar nog niet ontvangen heeft.

Hoeveel zal de OV voor 2020 bedragen?

Op de pagina met informatie over de berekening van de onroerende voorheffing kan u zelf berekenen hoeveel de onroerende voorheffing voor u concreet zal bedragen. U moet enkel een paar gegevens invoeren en de simulatiemodule geeft u een concreet resultaat voor uw persoonlijke toestand.

U kan er ook nalezen hoe het komt dat het bedrag van de onroerende voorheffing hoger is dan vorig jaar.