Gedaan met laden. U bevindt zich op: EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update mei 2023 Nieuwsberichten van Vlaams Energie- en Klimaatagentschap

EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update mei 2023

Nieuwsbericht
23 mei 2023

Welke Europese opportuniteiten zijn er voor uw energie- en klimaatprojecten? We zetten even de laatste ontwikkelingen rond de EU-financieringsprogramma’s voor energie en klimaat op een rijtje. 

LIFE

Het LIFE-programma, het Europees programma voor milieu en klimaat, heeft haar jaarlijkse projectoproepen gelanceerd. De projectoproepen zijn te vinden op het Funding and Tenders Portal(opent in nieuw venster). Daar kan u ook een FAQ-sectie vinden en zoeken naar partners voor uw project.

Om potentiële aanvragers te helpen bij de opmaak van hun voorstellen, heeft de Europese Commissie (CINEA) ondersteunend materiaal (handleidingen, partner search tools, FAQs) op de LIFE-website(opent in nieuw venster) geplaatst. 25, 26 april en 1 juni 2023 organiseert CINEA een reeks infosessies over de LIFE-oproepen. Op deze website van deze infodagen(opent in nieuw venster) hebben ze ook een virtuele networking tool opgericht, waar u 1-op-1 meetings met potentiële partners kan inplannen en partner searches op de marketplace kan bekijken en zelf toevoegen.

Op woensdag 31 mei 2023 organiseren de Belgische contactpunten voor het LIFE-programma in samenwerking met VLEVA een infodag over het LIFE-programma. Om potentiële projectpromotoren in België te informeren over de LIFE-oproepen voor 2023, zal CINEA hierover een presentatie geven tijdens deze infodag. Daarnaast nodigen we enkele succesvolle LIFE-projecten in België uit om hun inspirerende projecten toe te lichten en te getuigen over hun ervaringen met het LIFE-programma. Inschrijven kan door dit formulier(opent in nieuw venster) in te vullen.

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) is het Vlaams contactpunt voor LIFE-subprogramma’s Climate Change en Clean Energy Transition. In geval van vragen, of wanneer u graag op de hoogte wil gehouden worden over de ontwikkelingen rond LIFE, geef het EU-financieringsteam van VEKA dan zeker een seintje via veka.eufinanciering@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Meer informatie

Bent u betrokken bij een project dat bijdraagt aan de energie- en klimaatdoelstellingen en bent u op zoek naar Europese financiering? Dan bekijken we graag of u in aanmerking komt voor bepaalde Europese programma’s en begeleiden we u verder bij uw aanvraag. Voor meer informatie, contacteer het EU-financieringsteam van het VEKA via veka.eufinanciering@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) of surf naar de website van het EU-financieringsteam.