Voorwaarden

U hebt een vergunning of overeenkomst nodig wanneer u een bijzondere vorm van geregeld vervoer voor meer dan negen personen organiseert. Bijzondere vormen van geregeld vervoer vinden plaats op regelmatige basis voor bijzondere categorieën van reizigers. Voorbeelden zijn:

  • werknemersvervoer
  • leerlingenvervoer
  • vervoer van personen met een handicap van en naar de instelling
  • vervoer van leerlingen van de school naar het zwembad of de sporthal.

Procedure

Afsluiten van een overeenkomst

Als u als school/instelling/bedrijf/club een beroep wil doen op een externe professionele vervoerder voor het organiseren van een bijzondere vorm van geregeld vervoer, moet u een overeenkomst sluiten met de externe professionele vervoerder.

Op de website Mobiel Vlaanderen vindt u de modelovereenkomst en de procedure ((opent in nieuw venster)) (Scenario 1).

Aanvragen van een vergunning

Als u als vervoerder een bijzondere vorm van geregeld vervoer wilt aanbieden, zijn er twee mogelijkheden. U kunt een overeenkomst afsluiten met de opdrachtgever of een vergunning aanvragen voor een bijzondere vorm van geregeld vervoer.

Op de website Mobiel Vlaanderen vindt u de modelovereenkomst, de documenten om een vergunning aan te vragen en de procedure ((opent in nieuw venster)) (Scenario 2).

Wetgeving

Besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2002 betreffende het geregeld vervoer, de bijzondere vormen van geregeld vervoer, het vervoer voor eigen rekening en het ongeregeld vervoer.

Meer info