Gedaan met laden. U bevindt zich op: 10.000 aanslagbiljetten verkeersbelasting voor personenwagens per vergissing dubbel verstuurd Nieuwsberichten van Vlaamse Belastingdienst

10.000 aanslagbiljetten verkeersbelasting voor personenwagens per vergissing dubbel verstuurd

Nieuwsbericht
6 december 2022

In de week van 21 november werden 10.000 van de in totaal 340.000 verstuurde aanslagbiljetten verkeersbelasting voor personenwagens dubbel verstuurd door een menselijke fout in het drukproces. Natuurlijk hoeft het bedrag maar één keer te worden betaald.

Het probleem ligt bij een minderheid van de aanslagbiljetten die in de week van 21 november op papier verzonden werden. Digitaal waren er geen problemen: alle aanslagbiljetten die via eBox verzonden werden (140.000), werden wel correct afgeleverd. U wordt nog steeds aangemoedigd om eBox te activeren om maximaal soortgelijke problemen te vermijden.

Controleren of u een dubbel aanslagbiljet ontving, kan u doen door te kijken of het kohierartikel en het bedrag (zie afbeelding) op beide aanslagbiljetten identiek hetzelfde zijn. Als dit het geval is, moet u de betaling uiteraard maar één keer uitvoeren. Die betaling doet u best via de QR-code vermeld op het aanslagbiljet: zo kan er nooit een dubbele betaling gebeuren omdat de QR-code na een eerste betaling automatisch niet meer actief is.

Als u toch een dubbele betaling uitvoerde, krijgt u de tweede betaling automatisch teruggestort. U moet hiervoor dus niets doen.

Voor extra info of vragen over verkeersbelastingen kunnen burgers steeds terecht op onze pagina’s over verkeersbelastingen of kan gebeld worden naar het gratis nummer 1700.