Wie een woning, bouwgrond of ander onroerend goed bezit, betaalt daarop onroerende voorheffing, ook wel “grondbelasting” genoemd in de volksmond. Ligt het onroerend goed in Vlaanderen, dan ontvangt u daarvoor een betaaluitnodiging van de Vlaamse Belastingdienst.

Tot vorig jaar ontving iedereen daarvoor een aanslagbiljet op papier in zijn brievenbus. Dat is sinds jaar anders. Van de 2,8 miljoen aanslagen die de Vlaamse Belastingdienst jaarlijks verstuurt, werden er 762.000 digitaal verstuurd via de elektronische postbus eBox.

Alle informatie over het digitale aanslagbiljet vindt u terug op: Uw aanslagbiljet digitaal

Kreeg u nog geen papieren aanslagbiljet, check dan ook eens uw eBox. U krijgt een e-mail als er een nieuw document voor u in uw eBox wordt gepost. Geen e-mail ontvangen ? Pas eventueel uw e-mailadres aan zodat u in de toekomst geen meldingen meer hoeft te missen.

De Vlaamse Belastingdienst staat voor u klaar

Zit u nog met vragen over uw (digitale) aanslagbiljet onroerende voorheffing? De medewerkers van de Vlaamse infolijn helpen u graag verder.

U kan hen elke werkdag bereiken van 9 tot 19 uur op het gratis nummer 1700. Vanuit het buitenland belt u het nummer +32 2 553 17 00.

Op onze contactpagina vindt u alle manieren om de Vlaamse Belastingdienst te bereiken.