De Vlaamse Belastingdienst publiceert nu al enkele jaren op zijn website commentaar bij de Vlaamse fiscale wetgeving. Onder de verzamelnaam “Standpunten en commentaren” worden administratieve standpunten en toleranties, voorafgaande beslissingen en een selectie van rechtspraak gepubliceerd. Op die manier wordt transparantie en rechtszekerheid over de Vlaamse belastingen bevorderd.

Doorheen de jaren is het een uitgebreide bron van informatie voor professionals geworden, die nu opgenomen wordt in een makkelijk doorzoekbaar digitaal archief op de algemene overheidssite vlaanderen.be. Alle inhoudelijke informatie over de Vlaamse belastingen voor het brede publiek, van algemene informatiezoeker tot professional, is daar immers ook al terug te vinden, bijvoorbeeld via vlaanderen.be/vlaamse-belastingdienst.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van het nieuwe digitaal archief voor u even op een rijtje:

  • duidelijke structurering

Elke commentaar krijgt een duidelijke structuur, zodat elke pagina makkelijk leesbaar en doorzoekbaar wordt

  • zoekscherm met uitgebreide filteropties

U kan voortaan starten op een zoekscherm, waar u uw zoekresultaten stapsgewijs kan filteren of opnieuw verruimen tot u net die informatie heeft die u nodig hebt.

  • één bron voor alle verschillende types commentaren

​​​​​​​Het startscherm biedt onder meer de mogelijkheid om te filteren op artikel uit de Vlaamse Codex Fiscaliteit. Zo vindt u zowel administratieve standpunten, voorafgaande beslissingen als rechtspraak terug over net dat ene onderwerp.

  • standaard recentste publicaties eerst

Op het startscherm worden standaard de [X aantal] meest recente publicaties getoond. De startpagina instellen in uw favorieten en ze periodiek even bezoeken stelt u in staat om snel weer mee te zijn. Dit standaardoverzicht vervangt dan ook de RSS-feed.