Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaamse Belastingdienst beboet te zware vrachtwagens op N17 in Puurs Nieuwsberichten van Vlaamse Belastingdienst

Vlaamse Belastingdienst beboet te zware vrachtwagens op N17 in Puurs

Nieuwsbericht
16 mei 2023

De Vlaamse Belastingdienst controleerde op maandag 15 mei in Puurs op vrachtwagens die verkeersborden negeerden over een maximaal toegelaten gewicht op de openbare weg. De maatschappelijke meerwaarde van dit soort controles is duidelijk: te zware vrachtwagens zorgen voor overlast, verkeersonveiligheid en schade op dorpswegen.

Het was al de vierde keer op enkele weken tijd dat de Vlaamse Belastingdienst controleerde op te zwaar vrachtvervoer in Puurs. Door wegenwerken op de N17 is er momenteel een omleiding voorzien. Vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton moeten een specifieke omleiding volgen en mogen de omleiding voor autoverkeer niet nemen. Daar staan duidelijke verkeersborden voor opgesteld.

In totaal werden 22 vrachtwagens beboet en werd 3.828 euro geïnd tijdens de vier controledagen, maar vooral de signaalfunctie is van belang. De Vlaamse Belastingdienst controleert in heel Vlaanderen dagelijks op overgewicht, en de controles op maximale tonnage passen perfect in dit kader. Via dit soort controles hopen we dat vrachtwagenchauffeurs zich bewust worden van de schade en de overlast die ze aanbrengen en ook het gevaar in de verkeersveiligheid dat ze creëren.”