Vandaag is hij Vlaams ombudsman waar hij, samen met een team van 16 medewerkers en vele klantendiensten, probeert om netelige kwesties tussen burger en de Vlaamse overheid op te
lossen.

Credo: Can do!

Personalia

Geboren op 27 september 1968

Belg

Studies

Hij studeerde Rechten en Communicatiewetenschappen in Namen, Leuven, en Luik.

Werkervaring

Sinds sept 2010Vlaams Ombudsman
sept 2000 - aug 2010Auditeur Raad van State
jan 1999 - aug 2000Attaché-jurist Vlaams Parlement
juli 1994 - dec 1998Wetenschappelijk medewerker fractie Vlaams Parlement
jan 1993 - juli 1994Wetenschappelijk medewerker bij kabinet Vlaams minister

Extra

Ere-Eerste Auditeur in de Raad van State

Voordrachten en publicaties

17 mei 2022WorkshopDe ombudsman gaf een workshop ((opent in nieuw venster)) 'Preventie en behandeling van klachten bij overheidsinstellingen (PDF bestand opent in nieuw venster)' aan de Uhasselt.
26 april 2022ToespraakDe ombudsman gaf een toespraak (PDF bestand opent in nieuw venster) tijdens de academische zitting ((opent in nieuw venster)) naar aanleiding van de lancering van de Leerstoel Ethische Fiscaliteit aan de UHasselt.
21 maart 2022PanelgesprekDe ombudsman leverde een bijdrage (PDF bestand opent in nieuw venster) aan het panelgesprek ((opent in nieuw venster))over online haatspraak en racisme op sociale media naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Dit was een organisatie van het personeelsnetwerk Mozaiko ((opent in nieuw venster)) en de dienst Diversiteitsbeleid ((opent in nieuw venster)) van de Vlaamse overheid.
17 maart 2022InterviewJournalist Marc Van de Looverbosch interviewde ((opent in nieuw venster)) de ombudsman voor Parlement TV over de voorbije twaalf jaar bij de Vlaamse Ombudsdienst, het jaarverslag en het nakende einde van zijn mandaat.
14 maart 2022VoordrachtDe ombudsman gaf een voordracht (PDF bestand opent in nieuw venster) in het kader van de permanente vorming van de Limburgse advocaten.
8 maart 2022InterviewPresentator Sven Pichal van De Inspecteur van Radio 2 interviewde ((opent in nieuw venster)) de ombudsman over een aantal klachten over de autokeuringscentra.
12 oktober 2020OpinieIn De Standaard verscheen een opinie (PDF bestand opent in nieuw venster) van de ombudsman waarin hij zich afvraagt of de verkeerdkloppers eindelijk geholpen zijn als reactie op een voorstel van de staatssecretaris Consumentenzaken.
26-27 juni 2019PublicatieDe ombudsman leverde een bijdrage (PDF bestand opent in nieuw venster) aan het boek ‘Constitutionele pioniers - Taalcommissarissen en de bescherming van officiële, minderheids en inheemse talen’ dat in Toronto werd voorgesteld tijdens de jaarlijkse algemene conferentie van de International Association of Language Commissioners ((opent in nieuw venster)) (IALC).
8-9 december 2017ToespraakDe ombudsman hield een toespraak (PDF bestand opent in nieuw venster) tijdens het eerste Congres voor Burgerrechten, georganiseerd door de Poolse ombudsman, Adam Bodnar.
5 juni 2013VoordrachtDe ombudsman gaf een voordracht (PDF bestand opent in nieuw venster) tijdens een lunchseminarie bij de Raad van State over de gelijkenissen en de verschillen van beide instellingen.