Mediacampagne NonExistent over grensoverschrijdend gedrag

Op 6 september 2021 lanceerde de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst een nieuwe campagne om grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector onder de aandacht te brengen. Via een trailer in de filmzalen en via sociale media hoopt de Genderkamer mensen te ondersteunen om hun verhaal te vertellen over grensoverschrijdend gedrag en vraagt de Genderkamer om het gesprek rond dit thema constructief gaande te houden.

Webinar Hoe reageren als omstaander op grensoverschrijdend gedrag

U kunt als getuige van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, helpen om het gedrag te stoppen of te vermijden dat het verder escaleert. Door te reageren kan u de uitkomst voor het slachtoffer in positieve zin beïnvloeden en geeft u duidelijk het signaal dat het gestelde gedrag ongepast is. Eline Lodewyckx van Sensoa zoomt in dit webinar in op de rol van de omstaanders bij (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en reikt tools aan om te reageren wanneer u dit ziet gebeuren.

Als omstaander kan u op verschillende manieren reageren: de betrokkenen aanspreken, zorgen voor afleiding, één van de betrokkenen afzonderen, of aanwezig blijven en achteraf hulp bieden.

De belangrijkste informatie van het webinar kan u ook nalezen op de website van Sensoa ((opent in nieuw venster)) of in dit artikel ((opent in nieuw venster)) op de website van Mediarte.

Inhoud is aan het laden

Dit webinar vond plaats op 27 mei 2021 en was een samenwerking tussen Sensoa, Mediarte, de Genderkamer en tal van andere partners.