Campagne Syllabuse tegen grensoverschrijdend gedrag in het hoger onderwijs

Op 28 september 2022 lanceerde de Genderkamer een campagne tegen grensoverschrijdende gedrag in het hoger onderwijs: Syllabuse.be. Het is een online platform waar iedereen in het hoger onderwijs eigen ervaringen en getuigenissen kan delen. Via een website(opent in nieuw venster), Facebookpagina(opent in nieuw venster) en Instagrampagina(opent in nieuw venster) probeert de Genderkamer een open debat te creëren zodat grenzen duidelijk worden en niet meer worden overschreden. De Academisch uitgeverij Acco ondersteunt de campagne door in de winkels flyers en affiches te verspreiden.

Mediacampagne NonExistent over grensoverschrijdend gedrag

Op 6 september 2021 lanceerde de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst een campagne om grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector onder de aandacht te brengen. Via een trailer in de filmzalen en via sociale media hoopt de Genderkamer mensen te ondersteunen om hun verhaal te vertellen over grensoverschrijdend gedrag en vraagt de Genderkamer om het gesprek rond dit thema constructief gaande te houden.

Webinar Hoe reageren als omstaander op grensoverschrijdend gedrag

U kunt als getuige van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, helpen om het gedrag te stoppen of te vermijden dat het verder escaleert. Door te reageren kan u de uitkomst voor het slachtoffer in positieve zin beïnvloeden en geeft u duidelijk het signaal dat het gestelde gedrag ongepast is. Eline Lodewyckx van Sensoa zoomt in dit webinar in op de rol van de omstaanders bij (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en reikt tools aan om te reageren wanneer u dit ziet gebeuren.

Als omstaander kan u op verschillende manieren reageren: de betrokkenen aanspreken, zorgen voor afleiding, één van de betrokkenen afzonderen, of aanwezig blijven en achteraf hulp bieden.

De belangrijkste informatie van het webinar kan u ook nalezen op de website van Sensoa(opent in nieuw venster) of in dit artikel(opent in nieuw venster) op de website van Mediarte.

Inhoud is aan het laden

Dit webinar vond plaats op 27 mei 2021 en was een samenwerking tussen Sensoa, Mediarte, de Genderkamer en tal van andere partners.