Gedaan met laden. U bevindt zich op: Erwin Janssens wordt waarnemend Vlaams ombudsman Nieuwsberichten van Vlaamse Ombudsdienst

Erwin Janssens wordt waarnemend Vlaams ombudsman

Nieuwsbericht
13 maart 2023

Vandaag nemen we afscheid van Bart Weekers als Vlaams ombudsman. Na twee volledige termijnen komt er onherroepelijk een einde aan zijn mandaat als ombudsman. Bart heeft in die periode zeker zijn stempel gedrukt op het ombudswerk en op de klachtenbehandeling bij de Vlaamse overheid. Denken we bijvoorbeeld aan de servicemeter, de bemiddelingsboeken en de sterke focus op verzoening en vooruitkijken naar oplossingen en verbetering van de dienstverlening. Bart gaat aan de slag als algemeen directeur van de gemeente Riemst. We danken hem van harte voor de goede samenwerking en inspiratie die hij bood en wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière.

In afwachting van de aanstelling van een nieuwe ombudsvrouw of ombudsman, neemt Erwin Janssens als waarnemend Vlaams ombudsman de functie over. Erwin werkt al vele jaren als onderzoeker bij de Vlaamse ombudsdienst en zorgt samen met het ombudsteam voor een vlotte overgang.

Morgen, dinsdag 14 maart, zal Erwin het jaarverslag 2022 voorstellen.