Gedaan met laden. U bevindt zich op: Genderkamer wordt onderdeel van het Vlaams Mensenrechteninstituut Nieuwsberichten van Vlaamse Ombudsdienst

Genderkamer wordt onderdeel van het Vlaams Mensenrechteninstituut

Nieuwsbericht
28 maart 2023

Tot 15 maart 2023 was de Genderkamer een onderdeel van De Vlaamse Ombudsdienst. Op die dag is de Genderkamer onderdeel geworden van het nieuwe Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI). Heeft u een vraag of een klacht over discriminatie op grond van gender, geslacht, genderidentiteit of genderexpressie? Dan kunt u voortaan terecht bij het VMRI(opent in nieuw venster).

Het VMRI geeft advies of kan bemiddelen bij individuele klachten. Daarnaast zal het VMRI kennis over mensenrechten bij de bevolking en beleidsmakers verhogen door middel van adviezen, onderzoek en sensibilisering.

Het VMRI zit in een opstartfase. De komende maanden wordt de dienstverlening op punt gesteld om burgers die gediscrimineerd zijn zo goed mogelijk te ondersteunen. In het najaar 2023 zal ook een geschillenkamer starten en de bredere opdracht rond het meer vertrouwd maken met mensenrechten in Vlaanderen. Alle informatie vindt u op de website van het VMRI(opent in nieuw venster).