Bouwprojecten van de Vlaamse overheid

Bouwprojecten van de Vlaamse overheid

Het Facilitair Bedrijf bouwt en verbouwt in heel Vlaanderen

De afdeling Bouwprojecten van Het Facilitair Bedrijf coördineert diverse bouwprojecten van de Vlaamse overheid. Dit kan gaan over zowel nieuwbouw- en renovatieprojecten als het inrichten of optimaliseren van gebouwen. De vastgoedportefeuille van de Vlaamse overheid is heel gevarieerd van administratieve gebouwen tot jeugdinstellingen en vormingscentra, regieposten en luchthavengebouwen, loodsen en centra voor milieu en- natuureducatie en culturele en historische infrastructuur. De meeste gebouwen bevinden zich in Vlaanderen, maar we hebben er ook enkele in grote steden in het buitenland. Volgens de cijfers uit de Vastgoedwijzer beschikte de Vlaamse overheid in 2020 over 2.774 gebouwen.

Bekijk op deze website een selectie van onze projecten en volg onze werven via Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en YouTube

 

Bouwprojecten

Ontdek enkele realisaties

Projectmanagement in een overheidscontext

De afdeling beheert en coördineert de bouwprojecten van projectdefinitie en programma van eisen, over ontwerp tot en met oplevering van de werken en overdracht naar exploitatie.
Een ploeg van projectleiders, werfcontroleurs, consulenten en administratieve krachten realiseert jaarlijks een 100-tal projecten.

Als overheidsdienst zijn wij gebonden aan de Belgische wetgeving rond overheidsopdrachten. Het Facilitair Bedrijf publiceert zijn aankondigingen voor overheidsopdrachten via e-Notification. Door je te registreren en zoekprofielen aan te maken, krijg je op een eenvoudige manier alle opdrachten binnen die jou interesseren.
Voor kleinere opdrachten onder <139.000 euro contacteren wij de aannemers rechtstreeks. Wil je zelf ook graag opgenomen worden in onze databank? Geef jouw contactgegevens dan zeker door via Facilipunt (tel.:02 553 20 00)

Ontdek de projecten (6.44 MB) waarvoor we een aannemer zullen zoeken in 2021-2022. Wil je meteen een berichtje in je mailbox van zodra een van onze aanbestedingen werd gepubliceerd? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsflits.

Bij de Vlaamse overheid worden facturen digitaal afgehandeld via e-procurement. Tips voor een vlotte facturatie.

Onze partners

Het Facilitair Bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe partners, zowel architecten als aannemers / bouwondernemingen, om zijn projecten mee te realiseren.
Dit zijn zowel kleine aanpassingen in bestaande gebouwen (renovatie, HVAC, technieken, schilderwerken, inrichting, ... ) als grote, nieuwe infrastructurele projecten.
Wij hebben een voorbeeldrol op vlak van innovatie, nieuwe materialen, nieuwe werkmethodes, ... Als partner kan jij samen met ons denken, evolueren en creëren.

Onze klanten

Alle entiteiten van de Vlaamse overheid kunnen op de dienstverlening van Het Facilitair Bedrijf rekenen bij het verloop van hun bouwproject. We beschikken over een team van specialisten (architecten, ingenieurs, technische experten en werfcontroleurs) die de werkzaamheden begeleiden en coördineren van bij de opstart tot de opvolging en de nazorg. Bovendien geven wij advies op vlak van duurzaamheid, toegankelijkheid en werkplekinrichting. De entiteiten kunnen zich richten op hun core business, terwijl wij de coördinatie van hun bouwproject overnemen.

De werkvloer herinrichten? Laat je hier alvast inspireren door goede voorbeelden van Het Nieuwe Werken.

Duurzame en toekomstgerichte gebouwen

De Vlaamse overheid heeft een voorbeeldrol op vlak van duurzaamheid en integreert milieu-, sociale- en economische criteria in alle fases van een overheidsopdracht. Het Facilitair Bedrijf heeft hiervoor GRO ontwikkeld, een handleiding voor toekomstgerichte gebouwen. Met GRO kunnen we onze ambitie op vlak van duurzaamheid aan de hand van criteria en nadruk op geïntegreerd ontwerpen waarmaken.

Samen met onze klanten en partners begeleiden wij het Vlaams vastgoedpatrimonium naar een duurzame toekomst!

Werken bij Het Facilitair Bedrijf

Wil je meewerken aan grootschalige projecten in een moderne werkomgeving, met plaats- en tijdsonafhankelijk werken en een goede teamgeest?

Het Facilitair Bedrijf gaat regelmatig op zoek naar nieuwe collega's: ingenieurs, architecten, administratieve medewerkers,...
Bekijk onze vacatures

 

werklvoer HNW

Op de kaart

Contact

Afdeling Bouwprojecten

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Afdeling Bouwprojecten
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.