Anna Bijnsgebouw, Antwerpen- Grondige verbouwing gelijkvloers en restaurant

Bouwheer
Het Facilitair Bedrijf
Adres
Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111-113, 2018 Antwerpen, België
Aannemer
Van Broeckhoven nv
Ontwerper
AAC Architects
Status
lopend, fase 1 afgerond

Het restaurant en het gelijkvloers van het Vlaams Administratief Centrum in Antwerpen worden verbouwd. De werken gebeuren gefaseerd zodat het personeelsrestaurant kan open blijven en zodat de gebruikers kunnen blijven functioneren in het gebouw.

FASE 1
De eerste fase werd afgerond in oktober 2019.

We beschikken nu over:

  • meer zitplaatsen in de broodjes -en koffiebar
  • een nieuwe locatie voor de rookcabine
  • een nieuwe ruimte voor de verzending
  • een nieuwe locatie fietslockers (plooifietsen)
  • een nieuw EHBO-lokaal

FASE 2
De tweede fase is gestart. In deze fase staan volgende werken gepland:

  • het bouwen van een noodtrap tussen het gelijkvloers en het restaurant
  • het afbreken van de VIP-ruimte en het koffielokaal
  • het creëeren van 60 extra zitplaatsen voor het restaurant
  • het aanpassen van de bedieningszone

FASE 3
De werken uit de laatste fase omvatten:

  • de uitbreiding van het restaurant
  • de bouw van een afvaleiland
  • de inrichting van het restaurant

 

sfeerbeeld