Campus De Hutten, Mol - uitbreiding

Bouwheer
Jongeren Welzijn
Bedrag
€ 2.939.000,00
Aannemer
Reynders nv.
Ontwerpers
Architectuur: Awg architecten , Technieken: Technum
Status
Opgeleverd 2016

Het Facilitair Bedrijf stond in voor de bouw van een nieuwe Leefvleugel A voor de Campus de Hutten te Mol. Het Agentschap Jongerenwelzijn vangt hier jongeren op vanaf 14 jaar in verschillende leefgroepen. De bestaande leefvleugel en de bijhorende keuken waren immers verouderd en voldeden niet meer aan de gevraagde eisen.

De ontwerpfase ging van start in 2013. Het ontwerp combineerde de herinrichting van de oorspronkelijke leefvleugel met een nieuwbouw. Rekening houdende met de erfgoedwaarde van het gebouw, werd er gekozen om het bestaande zadeldak zoveel mogelijk te behouden. Op de binnenkoer werd een nieuwbouw opgericht en op de dakverdieping van de bestaande leefvleugel werden kantoorruimtes en een polyvalente ruimte voorzien.

De uitvoering van de werken voor de nieuwe leefvleugel A ging van start op 1 april 2014. Er werd rekening gehouden met de strengere regelgeving qua veiligheid en qua milieu. Om te voldoen aan de specifieke veiligheidsrichtlijnen voor deze leefvleugel, werden de gekozen materialen grondig geanalyseerd en werd er een specifiek toegangscontrolesysteem geplaatst dat compatibel is met de rest van de instelling.

Op 22 februari 2016 werd het gebouw voorlopig opgeleverd en in gebruik genomen.

Contact

Agentschap Facilitair Bedrijf

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
E-mail
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.