Gemeenschapsinstelling Bijzondere Jeugdzorg De Grubbe, Everberg - Masterplan renovatie en uitbreiding

Bouwheer
Het Facilitair Bedrijf
Aannemers
Postelmans Frederix nv, William Vermeulen bvba, Sporta De Waele
Ontwerper
LLOX architecten
Status
Masterplan in uitvoering

Deze gesloten instelling heeft plaats voor 40 jongeren en is momenteel dringend toe aan vernieuwing en uitbreiding. Samen met het Agentschap Jongerenwelzijn werd een gefaseerd masterplan uitgewerkt dat zal afgerond worden in 2020.

In een eerste fase werd op de site een polyvalent gebouw opgericht waarin kantoren, een bezoekerszaal, een sport- en fitnessruimte en klaslokalen worden ondergebracht.

In een tweede fase zullen enkele oude gebouwen plaats maken voor twee nieuwe leefgroepgebouwen. Een leefgroep is een samenlevingsvorm van 10 jongeren en 2 begeleiders. Door deze uitbreiding, zal de instelling in de toekomst 90 jongeren kunnen opvangen.

Gelijklopend zal ook de buitenruimte rond de gebouwen heraangelegd worden met 4 sportvelden, een looppiste, groenzones, terrassen en waterpartijen. Alles om de jongere in een aangename omgeving te kunnen opvangen tijdens de duur van het verblijf in de instelling. Later zal het landhuis nog gerenoveerd worden, maar een exacte bestemming is nog niet gekend.

Contact

Fonds Jongerenwelzijn

Adres
Jongerenwelzijn
Fonds Jongerenwelzijn
Koning Albert II laan 35 bus 35
1030 Schaarbeek
België
Telefoon
02 553 31 55
Fax
02 553 31 85
E-mail

Agentschap Facilitair Bedrijf

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.