Hotel van de Gouverneur, Brugge – Restauratie gevels, wintertuin en schilderwerken salons

Bouwheer
Het Facilitair Bedrijf
Bedrag
€ 558.244,00
Aannemers
Monument Vandekerckhove NV , Belacoustics bvba
Ontwerpers
AAC Architects , Het Facilitair Bedrijf
Status
Opgeleverd 2018

Onlangs werd de Gouverneurswoning te Brugge gerestaureerd. Enerzijds werden de gevels aan de tuinzijde en aan de kant van de Breidelstraat gerestaureerd. Anderzijds werd de wintertuin gedemonteerd en later weer gereconstrueerd naar het oorspronkelijk model. Ook de mooie, historische salons werden opnieuw geschilderd.

In een vorige fase werden reeds de gevels aan het voorplein hersteld en geschilderd en werd het smeedijzeren hekken aan de straat gerestaureerd en van nieuw bladgoud voorzien.

Deze projecten hebben het Hotel van de Gouverneur de grandeur van weleer gegeven.