Internationale luchthaven, General Aviation Terminal, Deurne - nieuwbouw

Bedrag
€ 1.800.000,00
Aannemer
Alpas NV
Ontwerper
Crepain Binst Architecture
Status
Opgeleverd 2015

In 2011 heeft de afdeling Luchthavenbeleid beslist om te investeren in de bouw van een General Aviation Terminal (GAT) op de luchthaven Antwerpen. Via deze terminal kunnen business en general aviation passagiers en crew vertrekken, gescheiden van de normale lijn- en chartervluchten die via de hoofdterminal verlopen. Daarnaast werden er ook lokalen voor federale politie, douane en geweigerde vreemdelingen in de terminal ondergebracht.

Crepain Binst Architecture heeft het gebouw zo ontworpen dat de eerste verdieping polyvalent ingericht kan worden in functie van de noden op elk specifiek moment (bv. leslokalen, kantoren,…). Het gebouw is opgevat als een conceptuele ‘vleugel’ waaronder alle functionele activiteiten gebundeld worden. De vorm van de vleugel verwijst naar de luchtvaart in het algemeen, terwijl de dynamiek ervan een passend kader vormt voor de ontvangst van de gebruikers.

Contact

Afdeling Bouwprojecten

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Afdeling Bouwprojecten
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.