Koninklijke Loge, Hoeilaart -renovatie

Bouwheer
Inverde (ondersteunend centrum voor het Agentschap voor Natuur en Bos)
Bedrag
€ 520.000,00
Aannemer
Renotec Group
Ontwerper
Helon Architecten bvba
Status
Opgeleverd 2016

In samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos werd in 2016 de Koninklijke Loge van de renbaan te Hoeilaart gerestaureerd. Het gebouw werd opgetrokken in opdracht van Leopold II in 1924, maar kwam later in verval. Een verborgen parel, diep tussen de bossen van het Zoniënwoud. Een plek waar ooit de koninklijke familie, samen met duizenden toeschouwers, naar de paardenrennen kwam kijken.

Het gebouw is opgetrokken als een klassieke constructie, als een logische stapeling van volumes rond een centrale as. De volledige buitenschil werd gereinigd en waar nodig hersteld of vervangen. Alle buitenschrijnwerk werd vervangen door schrijnwerk met de detaillering zoals deze historisch voorzien was. Het gebouw werd uitgerust met hedendaagse technieken. In de kelder bevinden zich de toiletten, een doucheruimte en alle technieken. De inkomhal, de kitchenette, de trappenhal en de logezaal bleven behouden. De kitchenette werd vernieuwd en er werd een nieuwe trap geïnstalleerd die alle verdiepingen met elkaar verbindt. Op de eerste verdieping werd een slaapkamer met aangrenzende badkamer voorzien en het mooie balkon werd in ere hersteld. De grote ruimte, die uitgeeft op een terras en een schitterend uitzicht biedt over de voormalige renbaan, doet dienst als een polyvalente ruimte voor vergaderingen of feestjes.

Het gebouw werd door het Agentschap voor Natuur en Bos in concessie gegeven aan een private partner die instaat voor de uitbating en het dagelijkse onderhoud.

Contact

Afdeling Bouwprojecten

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Afdeling Bouwprojecten
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.