Loods, Hechtel-Eksel - nieuwbouw

Bouwheer
Agentschap voor Natuur en Bos
Bedrag
€ 1.655.680,00
Aannemer
Bouwwerken Postelmans-Frederix nv
Ontwerper
atelier Vik
Status
Voorlopig opgeleverd

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wou al haar werknemers en de medewerkers van Bosland onderbrengen in één gebouw in het centrum van Eksel. Enkele jaren geleden kocht ANB er een perceel met een loods. ANB deed beroep op de afdeling Bouwprojecten van het Facilitair Bedrijf om de bestaande loods te laten afbreken en een nieuwe loods op te richten met ondersteunende functies.

Atelier Vik uit Gent heeft een ecologische loods ontworpen bestaande uit twee delen: een voorbouw en een loods.

De voorbouw werd ingericht met kantoren, kleedkamers, een eetzaal en een vergaderruimte. Dit laag-energiegebouw is opgebouwd uit een staalstructuur met isolerende houten wanddozen en streeft een E-peil van 31 en een K-peil van 30 na.

De loods, die dienst doet als opslagplaats voor bosbouwmateriaal, werd uitgevoerd in houten spanten met buitenwanden uit geïsoleerde stalen wanddozen. Achteraan bevinden zich nog een werkplaats, een berging en een schrijnwerkerij.