Rosas, Vorst - gedeeltelijke renovatie

Bouwheer
Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI)
Bedrag
€ 1.134.219,00
Aannemer
D.S.V. nv
Ontwerpers
Architectenbureau Baro architectuur bvba, GAFPA bureau voor architectuur en stedenbouw bvba
Status
In uitvoering

Rosas is het gezelschap van danseres en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, opgericht in 1983 tijdens de creatie van de voorstelling Rosas danst Rosas. Onder meer dankzij de samenwerking met het Kaaitheater en met het operahuis De Munt/La Monnaie heeft Rosas een belangrijke plaats ingenomen in het Brusselse danslandschap. De Rosas-gebouwen in Brussel zijn uitgegroeid tot een campus waarop talloze artistieke activiteiten plaatsvinden. Rosas deelt zijn infrastructuur met de dansschool P.A.R.T.S. en met het hedendaags muziekensemble Ictus, en stelt studio's ter beschikking van WorkSpaceBrussels en van talrijke andere gezelschappen en kunstenaars. Dat maakt van Rosas een belangrijke locatie waar gevestigde en aankomende podiumkunstenaars elkaar ontmoeten en verrijkende samenwerkingen aangaan.

De gebouwen van Rosas zullen een gedeeltelijke renovatie ondergaan:

  • Een grondige renovatie van de sheddaken van de dansstudio’s van Rosas en het atelier, grenzend aan het hoofdgebouw. De werken betreffen het vernieuwen van de sheddaken (volledige dakopbouw) en zijn beglaasde delen, alsook  het behandelen en schilderen van de bestaande metalen dakspanten.
    Daarnaast dient de achtergevel van het hoofdgebouw gerenoveerd te worden. Een reiniging en herstelling van de zijgevel zijn daarnaast ook noodzakelijk.
  • De renovatie van het dak van de conciërgewoning, alsook de dakkapellen en alle buitenschrijnwerk in hout. Ook het aluminium buitenschrijnwerk van de voorgevel van het hoofdgebouw zal vervangen worden.
  • De binnenafwerking van zowel de conciërgewoning als van de dansstudio’s.