Verblijfsdomein De Hoge Rielen, Contactstrip, Kasterlee - wandelpad

Bouwheer
Fonds Culturele Infrastructuur
Bedrag
€ 320.000,00
Aannemer
Van de Kreeke Wegenbouw nv
Ontwerper
TV Secchi - Vigano / Jaspaert
Status
Opgeleverd 2016

De Contactstrip is een wandelpad dat het verbindingselement vormt in een totaal Masterplan voor het verblijfsdomein de Hoge Rielen.

Het ontworpen pad loopt dwars doorheen het gebied en vormt zo de verbinding tussen het Hostel (een hotel met 20 afzonderlijke kamers voor 4 personen), de picknickzone nabij het bestaande restaurant en het nieuwe buitentheater.

Elk van deze 3 ankers aan het pad heeft zijn specifieke relatie met de natuur en probeert die zoveel mogelijk te respecteren en ermee in dialoog te gaan.

Het Hostel omarmt de natuur en creëert zo een eigen stukje bos waar de gasten intiemer kunnen genieten van het domein.

De picknick zone en het pad maken gebruik van identieke beton balken in een bepaalde systematiek. Bij de plaatsing werd steeds rekening gehouden met het bestaande reliëf en de aanwezige bomen. Hierdoor wordt een speels en organisch pad gevormd, dat perfect past binnen zijn bestaande omgeving.

Het theater en het podium zijn geïntegreerd in de natuur die mee ingezet wordt in de actieve beleving. Er wordt zo op een ongedwongen manier een interactie veroorzaakt tussen theater, omgeving en passanten.