Vlaams Huis New York - Herinrichting

Bouwheren
Departement Buitenlandse Zaken (BUZA), Flanders Investment & Trade (FIT) , Visit Flanders (VF)
Aannemers
R. P. Brennan (algemene aannemer) , Dantasy Foils (interieurinrichting)
Ontwerpers
MKDA (architect), D+DS (interieurontwerp)
Status
Opgeleverd 2019

Vlaamse vertegenwoordiging
De Vlaamse Regering heeft in Den Haag, Parijs, New York, Londen, Berlijn, Rome, Wenen, Warschau, Genève, Pretoria en bij de EU ‘Algemene Afvaardigingen’ ofwel ‘Vlaamse Huizen’. Deze zorgen voor diplomatieke vertegenwoordiging: ze promoten Vlaanderen in het buitenland, ze ondernemen socio-culturele initiatieven en onderhouden de relaties tussen Vlaanderen en de ambtsgebieden.

Flanders House New York
In december 2019 verhuisden de medewerkers van Flanders House New York naar hun nieuwe kantoren op de 38e verdieping van de New York Times Building. Op deze verdieping biedt het kantoor een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan.

De verhuis ging gepaard met een herinrichting van de werkvloer en de aankoop van nieuw meubilair. Bij de inrichting van de kantoren werden o.a. Vlaamse designers, de Vlaamse meesters en onze economie (Vlaamse havens) in de verf gezet. Wie goed kijkt kan ook een link zien naar de Red Star Line en onze Belgische festivals. Het interieurontwerp is van de hand van 2 Belgische architecten die een kantoor runnen in New York.