Zenithgebouw, Brussel - inrichtingswerken

Bouwheer
Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap
Bedrag
€ 2.000.000,00
Aannemer
Beddeleem nv
Ontwerper
MMA Studio
Status
Opgeleverd 2016

In juni 2016 werden de inrichtingswerken voor het Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap in het Zenithgebouw te Brussel opgeleverd. Het was voor deze collega's een grote verandering. Van een eigen gebouw met tien verdiepingen waarin elke medewerker z'n eigen kantoor had, schakelden ze over op een kantooromgeving waar de principes van Het Nieuwe Werken worden toegepast.

De medewerkers kunnen en mogen voortaan plaats- en tijdsonafhankelijk werken, en worden gehuisvest op slechts 2,5 verdiepingen met meer open ruimte, flexibele werkplekken en eigentijds kantoormeubilair. Verder ligt de focus meer op communicatie en overleg. Naast de klassieke vergaderzalen werden ook plekken voorzien waar je staand of zelfs al fietsend kan vergaderen. De zaaltjes kunnen eenvoudigweg via een tablet aan de buitenkant van de zaal gereserveerd worden.

Er zijn ook ruimtes voorzien voor een informele babbel zoals de groene zetel, koffiehoekjes…

Op vraag van de gebruikers werd er geen standaard inrichting toegepast. In plaats daarvan werd geopteerd voor een moderne, open en lichte sfeer. Alle tussenwanden bestaan uit glas en werden voorzien van leggers. Privacy in vergaderzalen wordt gecreëerd door gordijnen of speciale folies.

Contact

Afdeling Bouwprojecten

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Afdeling Bouwprojecten
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.