Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gordel trekt naar Plantentuin Meise Nieuwsberichten van Vlaamse Rand

Gordel trekt naar Plantentuin Meise

Nieuwsbericht
15 juli 2022

De eerste zondag van september staat traditiegetrouw in het teken van de groene Vlaamse Rand. Op 4 september zijn het Provinciedomein van Huizingen en Plantentuin Meise de twee trefpunten voor een sportieve dag in de Vlaamse Rand. 

Nieuw dit jaar is de Gordelcross in het Provinciedomein van Huizingen: de ideale gelegenheid om (ex-)profs aan het werk te zien tijdens een demowedstrijd, maar ook om zelf te ontdekken wat crossen nu precies is. Naast sportieve activiteiten heeft gordeltrefpunt Huizingen een uitgebreid aanbod aan animatie en optredens op het programma staan.

De prachtige Plantentuin Meise, die dit jaar 225 jaar bestaat, is op 4 september uitzonderlijk gratis toegankelijk. De site dient als vertrekpunt voor een unieke fietstocht van 125 km in peloton door de Vlaamse Rand en vormt ook het decor voor kleinschalige optredens.

En ook dit jaar grijpen we de Gordel aan om de Vlaamse Rand nog groener te maken: wie mee gordelt, krijgt een boom om te planten in de Vlaamse Rand of te schenken aan één van de deelnemende projecten.

Deelname is gratis (behalve voor de pelotons), maar registratie vooraf is wel nodig. Dat kan online op www.degordel.be(opent in nieuw venster).