Levenslang leren doe je op de werkvloer. Het zopas geopende trainingscentrum bij Pfizer Puurs is een goed voorbeeld als resultaat van de investeringen van de Vlaamse Veerkracht. In het trainingscenter kunnen werknemers hun technische interventies onderhouden maar ook nieuwe methodieken aanleren in bijvoorbeeld pneumatica. Zo blijven ze niet alleen steeds op de hoogte van de nieuwste technologieën maar worden ze ook uitgedaagd om bij de beste te horen om innovaties mogelijk te maken.

Een investering in talent van bij ons. Vlaanderen investeert al langer dan vandaag in onderzoek & ontwikkeling. Voor het eerst doorbreken we de norm van 3% van het bbp aan onderzoek en ontwikkeling. Dat is een belangrijke mijlpaal. Daarmee zit Vlaanderen ver boven het Europees gemiddelde en staan we na Zweden op plaats 2 in Europa. Het doorbreken van de norm zet ons sterker op de kaart en trekt daarmee buitenlandse investeringen aan en verhoogt de competitiviteit van Vlaamse spelers.

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits “Als alle partners de krachten bundelen, kunnen we binnen 10 jaar het centrum zijn van Europa voor de zorg van de toekomst.”