Contactgegevens

Adres

Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding

Ellipsgebouw

Koning Albert II laan 35, 1030 Schaarbeek, België

Routeplanner (opent in nieuw venster)

Bevoegdheden

Wouter Beke is bevoegd voor:

  • het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Beleidsdocumenten

Over Wouter Beke

Wouter Beke
© Belga

Wouter Beke werd geboren op 9 augustus 1974 in Lommel. Hij is getrouwd met Leen en vader van Warre, Mine en Nette. Ze wonen met hun gezin in Leopoldsburg. Wouter studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de KULeuven, en behaalde er later ook zijn doctoraat in de Sociale Wetenschappen. Daarnaast behaalde hij ook een gespecialiseerde licentie in het sociaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2004 zette hij zijn eerste stappen binnen de actieve politiek en werd schepen in Leopoldsburg, om er in 2012 de burgemeesterssjerp op te nemen. Van 2004 tot 2014 zetelde hij in de Senaat om nadien lid te worden van de Kamer van volksvertegenwoordigers. In 2008 werd Wouter een eerste keer interimvoorzitter van CD&V. In juni 2010 werd hij opnieuw interimvoorzitter om in december 2010 door de partijleden verkozen te worden tot algemeen voorzitter. Hij bleef aan het roer van de partij tot 2 oktober 2019.

In juli 2019 werd hij minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Personen met een beperking.

Sinds 2 oktober 2019 is Wouter Beke minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding in de Vlaamse Regering.