Taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal

Door de COVID-19 uitbraak nam de overheid heel ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zo ingrijpend dat we zoveel mogelijk naar digitale oplossingen overschakelen om de wereld verder te laten draaien. Denk aan bedrijven die versneld en uitgebreider gaan telewerken, de zorgsector die via online gesprekken de groeiende eenzaamheid wil aanpakken, of een platform dat hotels de mogelijkheid biedt om vrije bedden uit te lenen aan ziekenhuizen die er nood aan hebben. In alle sectoren zijn de uitdagingen vandaag groot en biedt digitaal heel wat opportuniteiten. Daarom richt de Vlaamse overheid met ondersteuning van imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid de taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op. 

Deze taskforce zal alle digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart brengen, onderling afstemmen en promoten.

Aan overheden wordt gevraagd om acute problemen en uitdagingen in de samenleving zo duidelijk mogelijk te omschrijven, zodat bedrijven kunnen kijken of ze hun aanbod daarop kunnen afstemmen.

We werken hierbij samen met representatieve organisaties van ondernemers, wetenschappers en technologen, … om mee te denken en mee te werken aan deze taskforce. Samen werken we zo aan een Vlaanderen dat zelfs in crisissituaties zo veerkrachtig mogelijk verder blijft werken, zij het dan helemaal digitaal.

Heeft u een digitale oplossing of ziet u een acute nood in de samenleving? Neem contact met ons op

Download het campagnemateriaal van #helemaaldigitaal

Doe mee met Vlaanderen Helemaal Digitaal en roep ook uw bedrijven en organisaties op om mee te werken. Samen brengen we digitale oplossingen dichterbij de noden in Vlaanderen. Via de link hieronder vindt u campagnemateriaal, beelden en teksten om de taskforce te promoten op sociale media, in nieuwsbrieven en op uw website.

#HelemaalDigitaal (opent in nieuw venster)  #DoeMee (opent in nieuw venster)  #SamenSterk (opent in nieuw venster)  #COVID-19 (opent in nieuw venster)

Daarnaast lanceerde de Vlaamse overheid ook de Doe de CHECK, CHECK, CHECK campagne. De link naar die campagnesite vindt u hieronder.

De taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal is een initiatief van het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid, samen met imec. Doel is in eerste instantie aanbod en vraag in kaart te brengen en in tweede instantie beide op elkaar af te stemmen. Heeft u interesse in de specifieke werking van de taskforce, mail dan naar helemaaldigitaal@vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie)