Bedrijven met logistieke activiteiten worden vaak geconfronteerd met een tekort of overschot aan opslagruimte en bestelwagens. Tijdens de coronacrisis was deze nood alleen maar groter geworden. VIL en Logistics Wallonia hebben toen de handen in elkaar geslagen en lanceren nu samen Logimarket. Deze nieuwe digitale marktplaats laat logistieke bedrijven toe om beschikbare opslagruimte, transportmiddelen en zelfs personeel te delen.

Logimarket is gedurende 1 jaar gratis beschikbaar op www.logimarket.be (opent in nieuw venster). Het platform bundelt vraag en aanbod en beschikt over een eenvoudige en zeer intuïtieve zoekfunctie. Er komt weinig administratie aan te pas. Zoeken kan je gewoon zonder te registreren. Wie een aanbod heeft, moet wel even aanmelden, zodat je achteraf je aanbiedingen vlot kan beheren.

“Dit initiatief is wat ik met de Logistics Resilience Task Force voor ogen had”, vertelt minister Lydia Peeters. “Uit de tweewekelijkse logistieke barometer blijkt duidelijk dat bedrijven nood hebben aan deze marktplaats om tekorten/overschotten te matchen en samen het hoofd te bieden aan de onbalans waarmee de sector kampt”.