Gedaan met laden. U bevindt zich op: Verlenging A kaart

Verlenging A kaart

Nieuwsbericht
18 november 2022

Vorige maand werd door de Europese Raad reeds bekendgemaakt dat de maatregel tijdelijke bescherming automatisch wordt verlengd tot maart 2024(opent in nieuw venster). Tijdelijk ontheemden moeten zelf geen initiatief nemen om hun statuut te laten verlengen.

De A kaart van de ontheemden moet wél bij de gemeente verlengd worden. Deze kaarten zijn op dit moment geldig tot 4 maart 2023. Belangrijk om te weten is dat hier vanuit de overheid geen uitnodiging voor verstuurd wordt, die moet u zelf versturen voor de ontheemden in uw gemeente.

Vanaf 4 januari 2023 kunnen tijdelijk beschermden zich bij de gemeente aanbieden om een vernieuwing aan te vragen, die dan geldig is tot en met 4 maart 2024. Indien de nieuwe A kaart niet voor 4 maart 2023 kan worden afgeleverd, moet een bijlage 15 worden opgemaakt.

Ontheemden die ná 4 januari 2023 een attest tijdelijke bescherming krijgen, zullen direct een A kaart krijgen die geldig is tot en met 4 maart 2024.

Wie uit de registers werd afgevoerd wegens verlies van verblijfsrecht, moet zich (opnieuw) aanbieden in het registratiecentrum (Eurostation, Victor Hortaplein 40, 1060 Brussel).