Gedaan met laden. U bevindt zich op: Websites Huisstijlrichtlijnen

Websites

Bij websites is het belangrijk dat de bezoeker in één oogopslag ziet op welke site die is terechtgekomen. Het themalogo krijgt daarom een minder prominente plaats.

Als je in orde wil zijn met de digitale huisstijl, dan kun je ook overwegen om het webplatform van Informatie Vlaanderen te gebruiken. Met het webplatform zet de Vlaamse overheid maximaal in op online dienstverlening op maat van haar klanten.

Basisgrid

Het basisgrid voor websites:

  1. de global header van het webplatform (vraag die aan via vlaanderen.be/digitaal-vlaanderen/onze-oplossingen/mijn-burgerprofiel/global-header-en-footer).
  2. de titel van de site: het entiteitslogo of de naam van een product of de campagneboodschap in het Flanders Art lettertype.
  3. de hoofdkleur als achtergrond in de header.
  4. de huisstijlelementen zoals iconen en grafische patronen in de body van de site.
  5. het volle themalogo in de footer.

Technische informatie over het gebruik van het themalogo en het entiteitslogo in de header kan je terugvinden in de componentenbibliotheek van het webuniversum.

Digitale toegankelijkheid

Websites van de Vlaamse overheid moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Hou daarom rekening met de richtlijnen rond digitale toegankelijkheid(opent in nieuw venster) van de Dienst Diversiteitsbeleid.