Lekker van bij ons Connect: ontmoetingsplek voor voedselprofessionals

Nieuw platform faciliteert lokale samenwerkingen

Vandaag werd Lekker van bij ons Connect gelanceerd: een uniek matchmakingplatform waar voedselprofessionals elkaar kunnen vinden en smaakvolle samenwerkingen aangaan. Wie op zoek is naar kennisuitwisseling, nieuwe afzetmarkten, lokale producten of andere samenwerkingen, kan zich vanaf nu registreren op connect.lekkervanbijons.be. Het initiatief dient om het aanbod lokaal lekkers te vergroten en te versterken. Tijdens een lanceermoment werden de eerste voedingsprofessionals met elkaar gematcht.

De eerste match van Lekker van bij ons Connect: Chef-kok Frederik (domein Marsnil) en aspergeteler Sofie (hoeve Lavrijsen).

Lekker van bij ons Connect is een ontmoetingsplek voor voedselprofessionals uit verschillende sectoren. Wie op zoek is naar lokale samenwerkingen of producten, kan zich gratis aanmelden op het platform. Je maakt er een profiel aan, geeft aan wie of wat je zoekt en via artificiële intelligentie word je in contact gebracht met de professionals die je zoekt. Dat kunnen bijvoorbeeld chef-koks zijn die willen koken met lokale producten, fruittelers die kennis willen uitwisselen of landbouwers die op zoek zijn naar een verkooppunt voor hun producten.

Sterk lokaal voedselnetwerk

Vlaams minister van Landbouw: “Onze Vlaamse voedingssector is een grote en belangrijke economische sector maar we moeten vaststellen dat voedselprofessionals elkaar soms niet of onvoldoende vinden. Met het nieuwe platform faciliteert Vlaanderen de connectie tussen die professionals, versterken we onze Vlaamse voedseleconomie en maken we inlands voedsel meer zichtbaar.”

Filip Fontaine, algemeen directeur VLAM: “Wij zijn fier het vertrouwen te krijgen van Vlaanderen voor de bouw van dit platform. Lekker van bij ons Connect biedt gebruikers de gelegenheid om kennis uit te wisselen, inspiratie op te doen en een lokaal netwerk uit te bouwen. We hopen dat er veel duurzame samenwerkingen komen dankzij het platform zodat we lokaal voedsel meer op de kaart krijgen. De consument, die vandaag zeer gevoelig is voor het thema ‘lokaal’, zal deze producten bijgevolg ook makkelijker vinden.”

It’s a match

Zo’n 1.000 voedingsprofessionals maakten gebruik van de pre-registratie op Lekker van bij ons Connect en maakten een profiel aan. Onder hen ook Aspergehoeve Lavrijsen uit Herk-De-Stad en restaurant Marsnil uit Heers. Tijdens een lanceermoment werden deze Connect-gebruikers met elkaar gematcht.

Bekijk hier de matchpagina van aspergehoeve Lavrijsen en restaurant Marsnil op Lekker van bij ons Connect.