Geniet mee van de Week van de Korte Keten van 15 mei tot 23 mei

Ontdek de troeven van de korte keten in jouw streek tijdens de Week van de Korte Keten van 15 mei tot 23 mei 2021. Landbouwers nodigen je uit om actief kennis te maken met hun producten en hun bedrijf, alles uiteraard volledig coronaproof. Je vindt ze op www.weekvandekorteketen.be.

campagnebeeld Week van de Korte Keten

De Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, Steunpunt Korte Keten en VLAM organiseren opnieuw een Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021 om de korte keten beter bekend te maken bij het grote publiek. Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits geeft de aftrap.

Ga op ontdekking!

Profiteer van de feestweek om de korte keten in je eigen streek te ontdekken. Landbouwers hebben alles in het werk gesteld om er een boeiende én veilige belevenis van te maken. Uit de vorige edities, goed voor meer dan 300 activiteiten gespreid over heel Vlaanderen, kwam de creativiteit en inzet van de landbouwers nadrukkelijk uit de verf. Massa’s Vlamingen beleefden een mooie dag op het platteland.

Op www.weekvandekorteketen.be vind je het volledige aanbod van activiteiten die producenten uit de korte keten en ook tal van andere organisaties en gemeenten voor jou in petto hebben. Een greep hieruit: fiets- en wandeltochten, boerenmarkten, afhaalboxen, online kookworkshops, hoevepicknicks, rondleidingen, …

Kriebelt het al om op stap te gaan ? Noteer de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021 dan zeker al in je agenda. Wedden dat je in die week heerlijk verse producten op tafel zal zetten met een mooi verhaal van een boer uit je buurt ?

Wat is korte keten ?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Je beperkt je voedselkilometers, voorkomt verpakkingsafval en je steunt de lokale economie.

Korte keten bestaat in veel vormen: hoevewinkels, boerenmarkten, automaten op de hoeve, Buurderijen (Boeren & Buren), groenteabonnementen, zelfpluktuinen, Community Supported Agriculture-initiatieven en Voedselteams. Meer info hierover vind je op www.rechtvanbijdeboer.be.