Van Eccelpoel wint titel van Groentevakman 2021

Op 15 juli werd Van Eccelpoel uit Herentals de winnaar van de Groentevakman 2021 in de categorie buurtsupers, gelauwerd. De wedstrijd, ondertussen al aan zijn zevende editie toe, is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige buurtsupers konden deelnemen.

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Met de wedstrijd ‘Groentevakman’ wil VLAM en haar partners de versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten van bij ons in de kijker te zetten.

Verloop van de wedstrijd

Alle zelfstandige buurtsupers konden zich inschrijven voor de wedstrijd Groentevakman. De deelnemers van de wedstrijd kregen van 24 februari tot en met 6 april 2021 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen.

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten.

De 3 overgebleven finalisten in de categorie buurtsupers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met lokale groenten.

De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar.

Prijzenpakket

Alle finalisten worden getrakteerd op een winkelanimatie van Flandria op het winkelpunt.

De winnaar van de Groentevakman in de categorie buurtsupers krijgt daarbovenop een cheque van 1.000 euro, kwalitatieve schorten van Flandria, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht: de winnaars worden onder meer in de kijker gezet via de verschillende communicatiekanalen van de organiserende partners.

De winnaar

Van Eccelpoel uit Herentals is de Groentevakman van 2021 in de categorie buurtsupers. Versmarkt Van Eccelpoel staat synoniem voor smakelijk eten en drinken. Al zeventig jaar lang streven zij naar topkwaliteit. Ze groeiden uit van buurtwinkeltje tot de versmarkt die ze vandaag zijn. Een zoektocht naar de lekkerste, meest verse producten staan daarin centraal. De versmarkt garandeert al generaties lang groenten en fruit van de allerbeste kwaliteit. Het team dat je altijd met een glimlach begroet, streeft ernaar om de klant verse producten te laten eten. De versmarkt draagt lokaal hoog in het vaandel. Daarvoor werken ze bijvoorbeeld samen met een lokale aspergeboer die keer op keer topkwaliteit aanlevert.

Zaakvoerster Elies Cronin: "In onze versmarkt primeert kraakverse kwaliteit. Een voorliefde voor lokale seizoensgroenten werd van generatie op generatie doorgegeven. Nauw contact met plaatselijke boeren en kwekers garandeert versheid en kwaliteit.

We zijn trots op ons kleurrijke groentemarktje waar Belgische groente- en fruitsoorten de show stelen. Het team zet elke dag in op vakkennis, klantvriendelijkheid en een inspirerende presentatie. Deze titel is dan ook de kroon op het werk!"

De finalisten

Het welverdiende zilver en brons gaat naar B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder (ZILVER), waarbij drie kernwoorden belangrijk zijn: kwaliteit, vers en handig! Ze bieden hun klanten een duurzame voedselkeuze aan met lokaal en seizoensgebonden groenten en fruit, en Alvo Zonhoven uit Zonhoven (BRONS), waarbij de troef is dat ze elke dag opnieuw versheid en kwaliteit kunnen aanbieden. Daarnaast sporen ze hun klanten aan om met producten te werken die minder bekend zijn door recepten aan te bieden.

Foto’s op aanvraag via Kitty De Neef, kitty.deneef@lava.be.

Perscontact

VLAM | Robin Romy | Verantwoordelijke Retail en Foodservice | robin.romy@vlam.be |+32 476 60 77 35