Groenten en fruit uit België eyecatchers op netwerkdiner in Londen

Een netwerkdiner georganiseerd door Fresh From Belgium, de afdeling BtoB buitenland van VLAM, bracht een uniek gezelschap Britse handelaars, journalisten, food bloggers en Belgische handelaars samen op 22 november in Londen om de kwaliteitsvolle Belgische groenten en fruit op een andere manier te leren kennen.

De eyecatchers op het menu

Het evenement in New Covent Garden's Food Exchange op 22 november jl. bracht een selecte groep Britse en Belgische organisaties samen om de beste Belgische groenten en fruit te proeven die deze winter beschikbaar zijn voor de Britse markt.

De Vlaamse chef-kok Bart Sablon nam de keuken van Mission Kitchen over en kookte live een reeks gerechten met verse producten. Hij werd bijgestaan door de Londense chef-kok en receptontwikkelaar Yvonne Poon.

Gasten konden de keuken in lopen, kijken naar het koken en vragen stellen aan de chef terwijl het eten werd bereid.

Elk van de vier gangen - met Belgische pastinaak, rapen, prei, witloof, paprika, appels en peren - werd vakkundig gecombineerd met een Belgisch bier om de smaken van het gerecht te versterken.

Het viergangendiner van Sablon stond in het teken van verse groenten en vers fruit uit België. Het hoofdgerecht omvatte Belgische varkenswangetjes en het dessert van witte-chocolademousse werd vergezeld door een innovatieve kaviaar van Belgische Jonagold-appels.

Voor zijn Britse klanten zet België dit najaar in op producten als prei, witloof en hardfruit, waaronder Conference-peren.

Chef Bart Sablon aaan het werk
Hartwig Moyaert van VLAM spreekt de aanwezigen toe