Perkplantjes tonen de power van de flower

VLAM trapt samen met JoeFM de start van het perkplantenseizoen af op 29 maart.
De power van de flower kan zijn werk gaan doen op balkons, terrassen, in borders enz. U doet toch mee ?

Hanging basket met begonia en surfinia

Als de weerkundige lente begint, dan zijn ook de Vlaamse sierteeltbedrijven rond met de opkweek van perkplanten. Dat zijn eenjarige planten die zowel particulieren als overheden kunnen inzetten om de omgeving te verfraaien. De keuze is enorm en het kleurenpalet uitgebreid. Voor elke smaak zijn er perkplanten te vinden.

VLAM zet de start van het perkplantenseizoen in de kijker in samenwerking met radiozender JoeFM. Van 29 maart tot 2 april voegen radiomakers Alexandra (tussen 10u en 13u) en Carl (tussen 13u en 16u) 20 Vlaamse siertelers toe aan het Joe-Netwerk. De siertelers vragen een lenteplaatjes aan en trakteren de luisteraars meteen op leuke weetjes over lentebloeiers. Allerlei aspecten komen aan bod: van veredeling over tips voor je terras tot het opfleuren van steden en parken. Raf en Rani (tussen 16 en 18u) sluiten af met een wedstrijd op vrijdag 2 april waarbij luisteraars een make-over van hun terras kunnen winnen.

Ook ons platform Groenvanbijons.be trekt de kaart van de perkplanten. U kunt er terecht voor ideeën en praktische tips. Als kers op de taart delen onze groenvanbijons-ambassadeurs hun terrasmake-over op Instagram. Deze creatievelingen staan garant voor kleurrijke inspiratie. Hun terrasavonturen worden gefilmd en gedeeld via Facebook, Instagram en Pinterest met #groenvanbijons en #depowervandeflower. Dat staat gepland in de paasvakantie.