De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

Elf Belgische hotel- en toerismescholen namen op 28, 29 februari en 1 maart 2024 deel aan de twaalfde editie van de AEHT Cornet Trophy, die dit jaar plaatsvond in VTI Spijker in Hoogstraten. Leerlingen uit de verschillende scholen namen het tegen elkaar op in vier wedstrijddisciplines: Culinary Arts, Restaurant Service, Pastry en Tourist Destination.

Alle deelnemers

Tijdens de ‘AEHT Cornet Trophy’ namen leerlingen van verschillende Belgische hotel- en toerismescholen het tegen elkaar op in vier disciplines. Deze wedstrijd was tevens de landelijke preselectie voor de jaarlijkse Europese AEHT-wedstrijd en conferentie. De 37ste editie zal plaatsvinden van 4 tot 9 november 2024 in Riga, Letland.

Hoogstraten voor jongeren

Na geconcentreerd overleg ging elk team op donderdag aan de slag in zijn of haar eigen discipline. Toerist Destination ging op ontdekking in Hoogstraten met de vraag: hoe kunnen we de stad voorstellen als een aantrekkelijke bestemming voor jongeren? Het team dat uiteindelijk won, bestond uit Indy de Brouwer en Julia Bevoort van Ensorinstituut Oostende en VTI Spijker Hoogstraten .

De tweede plaats ging naar Babette Creemers van Colomaplus Mechelen en Shekina Sanchez Gonzalez van Hotelschool Hasselt. Bjarne Van Puijenbroek (VTI Spijker Hoogstraten) en Audrey Marique (Campus Wemmel) kregen de bronzen medaille.

Lokale producten op het bord

Onze jonge chefs van Culinary Arts lieten het beste van zichzelf zien en bereidden gerechten met lokale producten zoals Hoogstraatse aardbeien, zure room, zeekat en het zenuwstuk van het rund. Tijdens de wedstrijdlunch presenteerden de leerlingen van Restaurant Service elk gerecht, dat geproefd en beoordeeld door een jury. De gouden medaille voor de Culinary Arts ging naar Joran Lefevere en Senne Menargues-Torres van Hotelschool Gent en VTI Spijker Hoogstraten. Zilver ging naar Cis Versmissen (Talentenschool Turnhout) en Jeremy Collard (Campus Wemmel). Virginia Malama (COOVI Anderlecht) en Daan Hendrickx (PIVA Antwerpen) kregen de bronzen medaille.

De teams in de zaal hadden op donderdag al een theoretische proef over bieren afgelegd. Die punten werden opgeteld bij hun resultaten in de zaal. Vrijdagnamiddag kregen Dylan Achten (Hotelschool Hasselt) en Arne Rommelaere (Hotelschool Gent) de gouden medaille, Sion Embrechts (Talentenschool Turnhout) en Emilie Decroos (COOVI Anderlecht) kregen zilver. De derde plek ging naar Kenji Aaerts (VTI Spijker Hoogstraten) en Noah Zine (Colomaplus Mechelen).

Jonge chefs van de discipline Culinary Arts

Zoet dessert

De deelnemers van de Pastry-discipline presenteerden hun creaties als dessert tijdens de wedstrijdlunch. Hier mochten Axel Denis (Campus Wemmel) en Sarah De Nobili (Hotelschool Gent) de gouden medaille in ontvangst nemen, kregen Laurence Verleyen (PIVA Antwerpen) en Ryan Rossignol (Technigo Aalst) de zilveren medaille. Brons ging naar Alessandro De Meyer (VTI Spijker Hoogstraten) en Bunjamin Aktepe (Hotelschool Hasselt).

Naast de punten per discipline, werd over alle proeven heen een algemeen winnend team bepaald. Dat werd team 4 en bestond uit de volgende leerlingen: Axel Denis en Sarah De Nobili voor Pastry, Dylan Achten en Arne Rommelaere voor Restaurant Service, en Megan Townsend (Hotelschool Hasselt) en Nolan Mordang (Technigo Aalst) voor Culinary Arts.

Wat maakt de AEHT Cornet Trophy nu zo uniek?

De wedstrijd vergt niet enkel de eigen vakkennis en creativiteit van de individuele leerling. Elke deelnemer vormt een team met een leerling van een andere school. Op korte tijd moeten de studenten samen een recept of presentatie uitwerken, de taken verdelen en op elkaar afstemmen. Dat maakt de wedstrijd bijzonder: teamwork is de sleutel tot succes en gedeelde verantwoordelijkheid primeert.

Contact

Stefan.jaeken@spijker.be

Meer info over de wedstrijd, wedstrijdreglementen en foto’s zijn beschikbaar via

www.vti-spijker.be