11 oktober : Wereldeierdag

11 oktober is het Wereldeierdag, een dag waarop de gezondheidstroeven en de veelzijdigheid van het ei worden gepromoot in heel de wereld. Op die dag wordt nog eens benadrukt wat iedereen eigenlijk al lang weet: het ei is een uitstekende en goedkope bron van hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen en kan bijdragen tot een evenwichtige voeding in heel de wereld.

Het ei, boordevol voedingsstoffen

We krijgen regelmatig te horen hoe belangrijk het is om gezond te eten. We denken daarbij snel aan bijvoorbeeld meer groenten en fruit eten, kiezen voor volkorenproducten en vaker vis op het menu zetten. Maar het is bewezen: ook een ei past in een gezonde voeding.

Een ei brengt veel essentiële voedingsstoffen tegelijkertijd aan: hoogwaardige eiwitten, onverzadigde vetzuren, mineralen en vitaminen. Een ei lijkt wel een groot voedingssupplement, verpakt in een 100% natuurlijk omhulsel.

Wereldwijd benadrukken steeds meer gezondheidsorganisaties de positieve bijdrage van eieren aan een evenwichtige en gevarieerde voeding, juist omwille van hun interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen.

De tweede vrijdag van oktober is het Wereldeierdag, een dag waarop in tal van landen evenementen en acties worden gehouden om de positieve bijdrage van eieren aan een evenwichtige voeding te vieren.

Wereldeierdag is een initiatief van de International Egg Commission, de wereldorganisatie van en voor producenten en handelaren in eieren en eiproducten.

VLAM haakt in op Wereldeierdag door kookinspiratie met eitjes in the picture te zetten op lekkervanbijons.be.

Download documenten