4 en 5 september: streekproductenmarkt in Oostende

Op 4 en 5 september kan je genieten van tal van proevertjes op de streekproductenmarkt in Oostende. Je krijgt er ook het verhaal mee achter de producten.

Gezellig genieten met Vlaamse streekproducten in Oostende

Zin in een lekker hapje met een verhaal en geschiedenis ? Kom dan zeker proeven op de streekproductenmarkt in Oostende op 4 en 5 september. Twintig producenten presenteren er fier hun erkende Vlaamse traditionele streekproducten. Er zijn hapjes en kleine gerechtjes aan uiterst democratische prijzen, gaande van een Vlaams roodbruin biertje met bloeling of boerenhesp, een kopje West-Vlaamse koffie met Oudenaards gebak, een bordje traditionele vleeswaren met Leuvense mosterd, een glaasje hopjenever met een geuteling, Vlaams roodbruin bier met potjesvlees … .

Je kan er ook deelnemen aan een pensenproeverij, waarbij je pensen uit Vlaams-Brabant, Antwerpen, West-Vlaanderen, … kan degusteren terwijl een kenner toelichting geeft. Of kom luisteren naar de ‘Visacademie’, waar je informatie krijgt over duurzame vis bij een lekker hapje. Liever iets zoets ? Ook dat kan. Vlaaienkenner Benny Swinnen brengt het Vlaamse vlaaienverhaal van oost tot west.

Praktisch

De streekproductenmarkt vindt plaats op “het schoonste terras van Oostende” tussen het groen van het Prinses Clementina- en Prinses Stefanieplein op zaterdag 4 en zondag 5 september van 11 u tot 18 u.

De streekproductenmarkt is een initiatief van de stad Oostende in samenwerking met VLAM- Streekproducten. Deze zevende editie krijgt extra weerklank dankzij een partnership met Radio 2.