8 mei - Moederdag is bloemendag

Met de campagne ‘Een boeket als geen ander… voor een mama als geen ander’ zet VLAM snijbloemen van bij ons in de kijker in aanloop naar Moederdag op 8 mei. Een digitale tool helpt je het ideale boeket voor je moeder te maken.

Poster Moederdag

Bloemen blijven hét uitgelezen cadeau voor Moederdag. Onze Vlaamse siertelers produceren heel wat verschillende soorten, die je terug vindt in de bloemenverkooppunten. Denk maar aan gerbera, roos, tulp, anjer, iris, lelie, ranonkel enz. Deze worden deels in serres en deels in openlucht gekweekt. De totale oppervlakte snijbloementeelt in België bedroeg 82 ha in 2020 en de productiewaarde was 23 miljoen euro in 2020 waarvan 20 miljoen euro in Vlaanderen.

Om het ideale boeket voor jouw moeder te maken biedt VLAM hulp met een test op www.groenvanbijons.be. Na elke vraag over jouw moeder krijg je een digitale bloem. Op het einde worden alle bloemen geschikt tot een mooi boeket. Je kan ook zien hoe dit boeket zou staan in je interieur. Je kan het digitale boeket delen met je moeder of gebruiken voor de aankoop van een echt boeket. Vraag bij een bezoek aan je florist zeker naar inlands geteelde bloemen.

VLAM kondigt bloemenfeestdag Moederdag aan via radiospots. Op de bloemenverkooppunten hangen posters. Een online campagne op Facebook, Instagram, TikTok en Snapchat spoort consumenten aan om de test te doen op www.groenvanbijons.be.