Altijd tijd voor een ei

VLAM schuift de troeven van het ei naar voren in een kakelnieuwe receptenfolder, die in primeur zal verdeeld worden tijdens de Goed Gevoel-beurs (24-26 maart) door de Ladies with l’eggs.


Op Wereldeidag vorig jaar, 14 oktober 2016, maakten de Ladies with l’eggs voor het eerst hun opwachting op een persevent in Kruishoutem, de eiergemeente bij uitstek in Vlaanderen.
Deze spontane vereniging van een 12-tal leghennenhoudsters spant zich in om de troeven van het ei persoonlijk aan de man of vrouw te brengen. Daarbij wordt de toehoorder ook getrakteerd op interessante weetjes over het ei, de legkip en ‘het leven zoals het is’ op een leghennenbedrijf.


De drukbezochte publieksbeurs Ladies Fair van het magazine Goed Gevoel, die plaatsvindt van 24 tot 26 maart in Flanders Expo Gent, is het eerste event op de agenda van de Ladies in 2017. In overleg met VLAM werd een programma uitgewerkt om de aanwezigheid van de Ladies tot een weergaloos succes te maken.
VLAM zorgt ervoor dat de Ladies niet met lege handen op de beurs staan, wel integendeel. Er werd een gloednieuwe receptenfolder in elkaar getimmerd met 6 frisse eirecepten, bruikbaar op verschillende eetmomenten van de dag. De folder, getiteld ‘Altijd tijd voor een ei’, is doorspekt met nuttige weetjes over het ei. De Ladies zullen de receptenfolders uitdelen. Verder zijn er ook draagtassen te winnen.
Op vrijdag- en zaterdagnamiddag richten de Ladies een kookworkshop in waarop de bezoekers 3 recepten uit de gloednieuwe folder leren maken. Op zondagmiddag worden er eierhapjes uitgedeeld op de stand van Ons. In een afgeschermde hal, waar een familie-event van Ons plaatsvindt, zal de foodtruck die op Wereldeidag al ingezet werd, opgesteld staan en de genodigden doen watertanden bij het serveren van een eierhapje.

De nieuwe recepten met ei zijn uiteraard ook terug te vinden op lekkervanbijons.be en zullen ook via sociale media gepromoot worden.

Download documenten