Antwerpen, 20 januari. Eerste Pluktuin met Vlaamse tulpen

Vanmiddag tussen 13 en 16 u konden passanten aan het Koningin Astridplein in Antwerpen de winterkou letterlijk verdrijven door een bos verse tulpen te plukken. Met deze actie onderstrepen VLAM en de Vlaamse snijbloemensector het deugddoend effect van bloemen en kondigen ze het nieuwe snijbloemenseizoen aan. Tiany Kiriloff van Belmodo is meter van de actie en opende de eerste Pluktuin in Vlaanderen.

Iedereen kijkt uit naar het einde van de winter. Met snijbloemen haal je alvast wat lentegevoel en vrolijkheid in huis.
VLAM richtte zijn eerste Pluktuin in op zaterdag 20 januari op het Astridplein in Antwerpen. Passanten konden elk 15 tulpen met bol komen plukken. Het betreft 100.000 tulpen, die allemaal afkomstig zijn van het Vlaamse bedrijf Tuliflor in Wervik.

De Pluktuin is meteen de start van het nieuwe snijbloemenseizoen en luidt ook specifiek het tulpenseizoen in, dat 100 dagen duurt. De stad Antwerpen verwijderde vanmorgen een grote kerstboom op het Astridplein. Die maakte letterlijk plaats voor de bloemen.

Vlaanderen telt zo’n 38 snijbloementelers, goed voor 60 hectare.

Tiany Kiriloff van Belmodo, meter van de actie, heeft een boontje voor tulpen en opende de Pluktuin. Tiany: "Ik ben al m’n hele leven een grote bloemenliefhebber en heb een voorliefde voor tulpen. Mijn allereerste job in Europa was zelfs tulpenbollen pellen. Als modefanaat vind ik ook dat er een mooie wisselwerking bestaat tussen bloemen en mode. Vandaar dat ik graag meter ben van een actie die bloemen van bij ons in de kijker zet.”

Het grauwe regenweer weerhield de passanten niet even aan te schuiven voor een bos tulpen.De sfeer was prima en de plukkende mensen kozen met zorg hun tulpen uit. Er waren immers allerlei kleuren beschikbaar. Op ieders gezicht verscheen een glimlach bij de pluk. Bloemen maken de lange winter inderdaad een stuk aangenamer.

Bijgevoegd vindt u fotomateriaal van de Pluktuin dat u vrij mag gebruiken. U kunt nog bijkomend fotomateriaal opvragen via pers@vlam.be.

 

Download documenten